2010. október 4., hétfő

Fekete-erdő torta szénhidrátszegényen

Ez a torta mindig is egyik gyengém volt, és miután számos LC piskóta receptet kipróbáltam, és végre találtam egy egészen használhatót, rögtön ez a nagyon egyszerű, de fenségesen finom desszert jutott az eszembe. Ünnepi alkalomra készült - születésnapra - és tudom, hogy nem a diéta elejére való, talán inkább a "súlymegtartás" fázisba, és nem azért mert sok lenne benne a szénhidrát, hanem mert nagyon nehéz belőle pár falatocskát enni. A jó hír, hogy szépen szeletelhető és fagyasztható, de szerintem az a legjobb, inkább másokat is megkínálunk vele, és gyorsan elfogy.:) 
Szinte minden elemén van még mit javítgatni ennek a receptnek,  a szénhidrátokkal is lehet itt-ott spórolni, de nekünk ez így is nagyon ízlett..:)

2010. október 3., vasárnap

Kreatív blogger díj

Kedves Alexandra, nagyon meglepődtem, meghatódtam, és igen, valóban nagy örömet okoztál vele. Igazán nem reméltem, hogy pár hónapos próbálkozásom után, valaki gondol rám egy ilyen díjjal... 

A díjjal együtt járó "kötelezettségek":

1. Meg kell köszönni: már megtettem, de természetesen itt is köszönöm Alexandra, hogy rám is gondoltál.

2. A logót ki kell tenni a blogomba: büszkén már ki is raktam:)

3. Be kell linkelnem, akitől kaptam: megtörtént

4. Tovább kell adnom 7 embernek: elég sok kedvenc gasztroblogom van, nem könnyű közöttük a választás... azért megpróbálom:  Továbbítom a díjat a Paleo-ínyenc blog szerzőjének, mert sok inspirációt kapok az ételeiből, az Eat' aliano blog írójának, aki szintén pár hónapja kezdte az írást, de nekem már több kedvencem van tőle,  a Lét tudatos nevelés blog írójának akinek szeretem a gondolatait, a Főzés az alapoktól blognak, mert érdekes amit/ahogyan ír, Horász konyhájának, mert egyrészt szeretem az ételeit, és köszönetképpen, mivel az induláskor nagyon sok hasznos tanáccsal látott el, Wise Ladynek (Anya főztje blog), akinek a receptjei között rendszeresen böngészek és nagyon szeretem a tippeket, ötleteket, amiket megoszt velünk, valamint Annipanni nyerskonyhája blognak, mert egy egészen új gasztro-élménybe vezet be blogjával. 

5. Be kell linkelnem őket: lsd. előző pont

6. Megjegyzést kell hagyni náluk: folyamatban

7. El kell árulnom magamról 7 dolgot. Ez a legnehezebb feladat...

Related Posts with Thumbnails